Axel Madsen Health Care A/S - HISTORIE

Axel Madsen Health Care A/S - HISTORIE

 

FORTALT AF BIRGITTE HOLBERG, DIREKTØR OG MEDEJER.

Min tipoldefar, Axel Wilhelm Christian Madsen, var partner i firmaet Holger Petersen Tekstilfabrik. Da min oldefar, Axel Edward Christian Madsen, skulle ind i firmaet Holger Petersen, var det midt i et generationsskifte, og der blev lavet en aftale om, at Axel E. C. Madsen kunne få et tøjagentur med sig. Dette blev startskuddet for virksomheden Axel Madsen, der blev stiftet i 1909 af min oldefar Axel Edward Christian Madsen.

Produktionen af tøj lå i Berlin. På vej i toget til Berlin mødte min oldefar direktøren fra Smith & Nephew (GB), som fortalte, at de solgte sygeplejeartikler. Det ledte til en aftale om, at min oldefar skulle repræsenterer Smith & Nephew i Danmark. Denne aftale holdt i 52 år. 

SYGEPLEJEARTIKLER OG KJOLESTOFFER

Min farfar, Bengt Axel Madsen, kom ind i firmaet i 1930´erne. Ud over Smith & Nephew sygeplejeartikler kom der nu flere agenturer til, såsom kjolestoffer, blondestoffer, korsetstoffer, lynlåse og tråd.

Min far, Gert Axel Madsen, kom til firmaet i 1960´erne. Da han kom til, var der et spændende agentur fra England, Minor (Galla of London) kosmetik med neglelak og læbestift. Det krævede mange ansatte og mere plads, så derfor flyttede Axel Madsen domicil fra Købmagergade i København ud til en moderne gård i omegnen af København. Denne gård – Højnæsgaard – købte min farfar i 1959. Han havde fået eneret af borgmesteren i Birkerød til at drive virksomhed fra denne landejendom, hvilket var usædvanligt dengang.


Axel Madsen i 1976 ved Højnæsgaard i Vedbæk

SAMARBEJDSAFTALE MED LOHMANN I TYSKLAND

Det var Lohmann i Tyskland der opfandt gipsen. Gipsen blev distribueret igennem Smith & Nephew. I starten af 1970´erne opsagde Smith & Nephew deres kontrakt med Axel Madsen, Smith & Nephew ville starte deres eget datterselskab i Danmark. Da aftalen med Smith & Nephew blev opsagt, tog min farfar til Tyskland for at høre, om Axel Madsen kunne fortsætte med at sælge Lohmanns gips i Danmark og evt. få resten af agenturet på Lohmann. Lohmann ønskede ikke at fungere som et agentur, men ville derimod gerne starte et datterselskab i Danmark. En samarbejdsaftale mellem Lohmann og Axel Madsen blev udarbejdet i 1971. Denne samarbejdsaftale eksisterer den dag i dag.

I 1989 startede jeg med at arbejde i firmaet.

FRA LEVENDE LARVER I POSER TIL AFLASTNINGSSKO

Henover årene er nye og spændende agenturer kommet til og nogle er faldet fra. Vi har i dag eneforhandling på agenturer, der spænder lige fra levende larver til aflastningssko. Vi forhandler unikke kvalitetsprodukter, der alle er relateret til sygeplejekategorien.

Min kompagnon, Søren Andersson, kom til firmaet i 2001. Søren havde et agentur på lamper til industrien med sig, hvilket vi fik integreret.

Vi har igennem alle årene været gode til at omstille og tilpasse os kundernes behov og i særdeleshed været omstillingsparate i forhold til markedet og tiderne. Det er bl.a. grunden til, at vi nu har eksisteret i mere end 100 år. Det er vores intention at fortsætte med at lytte til kundernes behov og opfylde disse på allerbedste vis.

Den usynlige handske
Debrisoft – mindre smertefuld sårrensning