Løs røg problemet på operationsstuen!

Løs røg problemet på operationsstuen!

 

Kirurgisk røg kan gøre læger og sygeplejersker alvorligt syge!

Læger og sygeplejersker indtager sundhedsskadelig røg, og bliver ofte utilpasse, mens de står og opererer.

Laser og el-kirurgi har forlængst fordrevet skalpellen fra operationsstuerne. Personalet på operationsstuerne skærer i patienternes hud og kirtelvæv med de nye præcise kirurgiske instrumenter.


Kræftfremkaldende, astma og hovedpine

Men der er en mørk bagside... Det ryger fra kirurgernes knive, der skærer ved hjælp af varme!

Denne røg indeholder en stor mængde meget skadelige partikler og stoffer, som har vist sig at være både kræftfremkaldende, forårsage astma og hovedpine.

En undersøgelse har bl.a. vist, at røgpåvirkningen på en dag med operationer uden den nødvendige udsugning i lokalet svarer til rygning af 30-40 cigaretter!


Smart kniv fjerner usund røg fra operationsstuen

CIMPAX® C-VAC TORNADOTM er den ultimative kombination af elkirurgi, samt fjernelse af sundhedsskadelig røg samlet i ét instrument.

CIMPAX® C-VAC TORNADOTM diatermihåndtag med røgsug har et unikt trekantet design, som kombineret med silikoneoverfladen giver kirurgen et perfekt ergonomisk og sikkert greb. De ultrabløde trykknapper giver yderligere komfort for brugeren grundet den exceptionelt gode berøringsrespons.

Da C-VAC TORNADOTM   er latex-, bly-, PVC- og phthalatfri, kan man operere uden at skulle bekymre sig for sit helbred, sine kollegaers og patienters helbred eller miljøet.


C VAC hand cmyk

 

Mød manden bag

Vi har inviteret manden bag C-VAC TORNADOTM, Michael Busch-Madsen, til at fortælle om tankerne bag og udviklingen af C-VAC TORNADOTM.

Michael Busch-Madsen fortæller…


Fra ide til virkelighed

Siden de første studier tilbage i starten af 1990’erne påpegede de sundhedsskadelige virkninger fra kirurgisk røg, har mange virksomheder i Medico industrien forsøgt at løse problemet. Bl.a. ved at udvikle og tilbyde suge aggregater og slanger til at påmontere et standarddiatermihåndtag. Disse var dog ikke særlig brugervenlige.

Senere blev håndtag med integreret sug introduceret. Udfordringen med disse håndtag har dog været, at de enten er store og dermed noget uhåndterlige, de slanke modeller har vist sig ikke at have en tilstrækkelig sugekapacitet til brug ved visse typer sugemaskiner, eller også har aktuatorerne til aktivering af cut og coag ikke været brugervenlige, da de har været ”hårde” at aktivere, og dermed trættende for brugeren at arbejde med. En yderligere udfordring har været, at slangerne monteret på håndtagene er meget stive og ufleksible.

Nogle producenter har forsøgt at løse disse udfordringer ved at ”trække” i slangerne. Det har gjort dem mere fleksible, men samtidig reduceret inder diameteren på slangerne, som resulterer i en væsentlig forringelse af sugeevnen.

Vi mente, at der var plads til forbedring.

Målet var derfor at udvikle et komplet produkt, der løste alle de udfordringer, vi så brugerne havde med de eksisterende diatermihåndtag med røgsug. Dette dannede grundlaget for udviklingen af CIMPAX C-VAC TORNADO håndtaget.


Ergonomisk korrekt design

Da vi designede C-VAC TORNADO håndtaget, var det med udgangspunkt i de trekantede skriveredskaber vores børn ofte anvender for at sikre et ergonomisk korrekt greb i forbindelse med indlæring af deres skrive- og tegneegenskaber.

Samtidig oplevede vi, at flere og flere kuglepenne fik et trekantet design i stedet for det traditionelle runde design, en udvikling som har fortsat de seneste år.

Vi fandt det derfor naturligt at følge denne udvikling, og som de første i verden designe et diatermihåndtag med en udpræget trekantet form, som sikrer brugeren det ergonomiske korrekte greb.

Udover det ergonomiske korrekte greb giver det trekantede design også et sikkert greb uden risiko for at håndtaget roterer utilsigtet.

Ved brug af diatermihåndtag med rundt design, kan håndtaget godt roterer utilsigtet, når de i forbindelse med anvendelse bliver tilsmudset med diverse væsker, blod og fedt.

Den unikke patenterede silikone belægning, der omkranser håndtaget, er med til at øge komforten, og sikre grebet yderligere. 


Sikkerhed

I silikonebelægningen har vi indstøbt aktuatorerne til aktivering af cut og coag. På traditionelle diatermihåndtag er aktuatorerne separat påmonterede knapper, der i nogle tilfælde kan risikere at løsne sig og falde af og i uheldige tilfælde ende i patienten, en risiko der er elimineret ved brug af C-VAC TORNADO.

Silikonebelægningen yder samtidig en optimal isolering af den højfrekvente strøm, som løber i de elektriske dele i håndtaget. Hvis de ikke er isoleret på behørig vis på et diatermihåndtag, kan de risikere at ”springe” ud af håndtaget og forbrænde og skade brugeren eller patienten.

Håndtaget har vi designet med en sugekanal, der er fuldstændig separeret fra de elektriske dele. Dette sikrer at blod og anden væske ikke kommer i kontakt med disse, hvilket ellers kan resultere i kortslutning og utilsigtet aktivering af et håndtag.

Alle C-VAC TORNADO håndtag bliver tryktestet for at sikre en 100% luft og væsketæt sugekanal.


Alt dette tilsammen har gjort at C-VAC TORNADO af flere medicoteknikere uofficielt er blevet erklæret det mest sikre diatermihåndtag på markedet. 


Teknologi

I forbindelse med udviklingen af de strømførende dele i C-VAC TORNADO fik vi inspiration fra de højteknologiske mobiltelefoner, der de seneste 2 årtier har været i rivende udvikling, hvor de strømførende dele, så som fleksible print og micro-switches optager et minimum af plads.

Ved at overføre denne teknologi (patenteret af CIMPAX) til C-VAC TORNADO er det lykkedes os at forene de 3 elementer, der er udfordringen ved at udvikle et godt diatermihåndtag med sug:

  1. Et slankt design, der ikke er større end standard diatermihåndtag uden sug
  2. En stor indvendig lumen til sug, og dermed effektiv fjernelse af diatermirøg
  3. Cut og coag aktuatorer med ekseptionel god taktil feedback, der yder optimal komfort for brugeren

Ved at anvende et fleksibelt print eliminerede det desuden behovet for at anvende øvrige metaldele i håndtaget, da elektroden har direkte kontakt til det guldbelagte fleksible print.

Guldbelægningen sikrer god kontakt og strømoverførelse til elektroden gennem hele den 5-årige levetid vi garanterer på håndtaget.


Brugervenlighed

For at gøre håndtaget så brugervenligt som muligt, har vi på bagenden af håndtaget monteret en ultra fleksible slange. Denne giver brugeren mulighed for at arbejde med håndtaget uden at blive begrænset eller generet af træk og vrid fra slangen.

I spidsen af håndtaget kan elektroden monteres og låses fast i den ønskede position (360 grader).

Med den unikke patenterede elektrode- og sugespidsforlænger, som kan tilkøbes, har vi elimineret behovet for anvendelse af lange elektroder, hvilket giver besparelser både på tid, hyldeplads og pengepung.


Arbejdsmiljø og bæredygtighed

Da diatermihåndtag med røgsug som udgangspunkt er udviklet med hovedformålet at forbedre arbejdsmiljøet på operationsstuen, mente vi at det også var et vigtigt hensyn at tage, da vi valgte materialerne til C-VAC TORNADO håndtaget.

Håndtaget bliver derfor produceret helt uden anvendelse af PVC og phthalater, som har vist sig ved kontakt at kunne have en negativ effekt på hormonbalancen og re-produktivitetsevnen.

Vi arbejder samtidig mod i så vid udstrækning som muligt at anvende CO2 neutrale materialer.


De bedste hilsner
Michael Busch-Madsen

Salgschef CIMPAX ApS

CIMPAX ApS er en dansk producent af medicinsk udstyr. CIMPAX ApS tilbyder dansk designede engangsinstrumenter af høj kvalitet inden for laparoskopisk kirurgi, smertebehandling, el kirurgi og fjernelse af kirurgisk røg. I forbindelse med design, udvikling og produktion af produkterne er der fokus på at sikre den bedst mulige behandling for patienten, et godt arbejdsmiljø for personalet og bæredygtighed overfor miljøet. 


C-VAC TORNADO: 

C VACKort forlænger:


Kort Forlænger Lang forlænger: 


Lang ForlængerSe hele sortimentet og læs mere om C-VAC TORNADO® fra CIMPAX® her: www.axel-madsen/Cimpax

 


Vi vil rigtig gerne introducere dig for C-VAC TORNADO® fra CIMPAX®


Du er velkommen til at kontakte en af vores produktspecialister eller vores hovedkontor i Vedbæk. 


AM Rund Winnie

Winnie Mosegaard Bohn

Produktspecialist / OP Sygeplejerske
Region HS, Sjælland og Fyn
Mobil: 27 52 34 15
Mail: wmb@dk.LRmed.comAM Rund Jette

Jette Knudsen Brix

Produktspecialist / OP Sygeplejerske
Region Nord, Midt og Syd
Mobil: 25 76 90 03
Mail: jkb@dk.LRmed.comHovedkontor i Vedbæk

Tlf. 45 89 02 25

Mobil: 2576 9003,
Mail: info@axel-madsen.dk

 

Sygdom, smerte, forskning og håb
Tryksår kan hurtigt udvikle sig i alvorlig retning