REVAMIL MEDICINSK HONNING – MANUKA HONNING?

REVAMIL MEDICINSK HONNING – MANUKA HONNING?

Ofte får vi spørgsmålet: ”Er jeres Revamil honning det samme som Manuka honning?”

Det korte svar er: Nej - ikke helt, men effekten er den samme.

Det er efterhånden blevet sådan, at honning til sårbehandling er blevet synonym med det såkaldte Manuka honning. Der skal da heller ikke herske nogen tvivl om, at honning fra bier der har samlet deres nektar på Manuka planten har en god antimikrobiel effekt.

I flere år har New Zealand, som er hjemland for den populære plante, markedsført brandet Manuka i forskellige sammenhænge. I dag er det en kæmpe eksportvare, og der arbejdes flittigt på at beskytte brand og de gode historier, brugerne forbinder med Manuka… og stor respekt for det.

Jeg mener dog, det er på tide at slå fast - en gang for alle, at der er andre typer medicinsk honning, som har lige så gode og endda bedre egenskaber, når det kommer til at dræbe bakterier i forbindelse med sårbehandling. Det viser flere undersøgelser fra bl.a. Tyskland og England.

Heriblandt vores Revamil og Vetramil honning, som begge er 100% ren medicinsk honning til sårbehandling hos hhv. mennesker og dyr. Vi skal derfor have aflivet den myte omkring Manuka, som ofte er afgørende for hvilke produkter, man anvender i det offentlige sundhedsvæsen. Revamil / Vetramil er lige så effektive i kampen mod bakterier – inklusive flere multiresistente - som den såkaldte Manuka honning. Det bør man tænke på som indkøber, når man laver kravspecifikationerne til de kommende udbud. Manuka er mest af alt et brand, som ikke altid er bedre end andre typer honning, og det kan derfor ikke være et minimumskrav, at det skal være Manuka honning.

Vi behøver ikke længere diskutere om honning har sin berettigelse i behandlingen af sår. Siden egypterne før Kristi fødsel brugte honning til at rense sår, har biernes gyldne produkt været til gavn op igennem antikken og middelalderen, og i dag har det stor udbredelse i primærsektoren og på de fleste hospitaler.

 

100% ren medicinsk honning

Revamil honning er 100% ren medicinsk honning, den udvindes i Holland fra sunde bifarme under kontrollerede forhold i væksthuse. Det betyder, at honningen ikke indeholder sprøjtegift, hormoner, bakteriesporer, pollenrester eller andre skadelige stoffer, som bierne kan støde på i den fri natur. Alle Revamil produkter er sterile og CE-registrerede. Produkterne opfylder således alle sikkerhedskrav, som er afgørende for en professionel sårbehandling.

 

Hvad er honningens effekt i sår?

Casestudier og kliniske undersøgelser har vist, at den antibakterielle virkning er honningens vigtigste rolle i sårhelingsprocessen. 

Revamils antibakterielle virkning skyldes først og fremmest honningens høje enzymindhold. I et fugtigt sårmiljø sikrer enzymet glukose oxidase en langsom og langvarig frigivelse af små mængder hydrogenperoxid. Herved dræbes bakterierne effektivt, uden at granulationsvævet angribes. Den antibakterielle aktivitet i ren, kontrolleret Revamil honning, er fastslået ved måling af den væksthæmmende virkning over for vigtige sårbakterier.

 

Hvor kan honning anvendes?

Revamil kan anvendes til behandling af akutte, kroniske og inficerede sår, bl.a. overfladiske sår, hudafskrabninger, hudkløe & irritation, akutte sår, inficerede sår, kroniske sår, dybe sår, onkologiske sår og forbrændinger.

Revamil er let at påføre, det hænger ikke fast i såret og forebygger sårlugt. Honningen har en dokumenteret antiinflamatorisk virkning, som reducerer rødme, hævelse og giver såret ro.

 

Revamil = Naturlige produkter til sårbehandling

Bfactory er den hollandske producent af vores honningprodukter, alle deres produkter er baseret på klinisk honning. Netop honningens store antibakterielle virkning, fik os til at kontakte Bfactory tilbage i 2011. I modsætning til de meget omtalte sølvprodukter, som også anvendes i moderne sårbehandling, er honningen helt naturlig og har ingen kendte bivirkninger eller rapporterede tilfælde af resistens, allergiske reaktioner eller toksicitet.

Revamil produkterne passer derfor rigtig godt ind i Axel Madsens sortiment, som også omfatter de effektive og naturlige fluelarver til debridering af sår.

Kendetegnet for Revamil produkterne er:

  • Høj og langvarig antibakteriel beskyttelse
  • Fremmer sårheling
  • Neutraliserer sårlugt
  • Ingen kendt resistensudvikling
  • Patientvenlighed, hygiejne og sikkerhed


Læs mere om vores Revamil produkter til sårbehandling her. 

Læs også Birgitte Holbergs blogindlæg omkring 100% medicinsk honning til sårbehandling.

 

Kender du ”Biomonde Larval Academy”?
Hvad er Axel Madsen Health Care for mig?