Sygdom, smerte, forskning og håb

Sygdom, smerte, forskning og håb


Har du fulgt med på Facebook? Så ved du, at jeg har begivet mig ud på en stor udfordring. Jeg har nemlig været ude at cykle i Tour De France bjergene for Cykelnerven – et velgørenhedsarrangement, der kæmper for en ”Verden uden Sclerose”.

Cykelnerven går for at være Danmarks hårdeste velgørenhedsevent på to hjul, og efter selv at have deltaget i årets tur, kan jeg godt bekræfte den påstand. Cykelnerven er bestemt en udfordring i særklasse.

At gøre en forskel

Når man, som vi, til dagligt færdes i en verden med sygdom og patienter med kroniske sygdomme, kan det ikke undgå at påvirke ens tanker og følelser. Jeg skal her ikke komme ind på behandlingen i det danske sundhedsvæsen, men blot konstatere, at mange patienter og borgere dagligt kæmper med deres sygdom og de udfordringer det giver socialt, arbejdsmæssigt og på mange andre områder.

Lige så trist det kan være, når et menneske lider af en sygdom, lige så opløftende kan det være, når man kan være med til at gøre en forskel for sådan et menneske. En forskel, som kan lette hverdagen, give håb eller måske endda helbrede patienten.

I vores forretning har vi heldigvis mange gode historier fra det virkelige liv, hvor vores produkter og produktspecialister har gjort en forskel for patienter. Vi kan hjælpe med vores produkter, viden og vores kompetencer, men der er desværre fortsat mange gåder inden for lægevidenskaben, som skal løses. Det kræver bl.a. både midler og forskning. 

Intet er mere værdigt end andet

Som virksomhed føler vi os forpligtede til at støtte patienter og pårørende, så godt vi kan, og vi har igennem flere år støttet forskellige projekter og initiativer. Intet er mere værdigt end andet, men vi har foreløbig koncentreret vores støtte om

JMF logo 200px

Rynkeby sponsorbanner 120px

 

I år har det været en ”Verden uden Sclerose” via et velgørenhedsarrangement under navnet Cykelnerven.

  

cykelnerven scleroseforeningen ny

 

Hvad er Cykelnerven?

Hver sommer kæmper 250-300 dedikerede cykelentusiaster sig til tops på de ikoniske franske bjerge for at indsamle penge til forskning i Sclerose og sætte fokus på sygdommen.

Tour de France er en helt afgørende faktor i Cykelnervens DNA. Hvert år fastlægges ruten efter den officielle Tour de France-rute, deltagerne rammer de mest afgørende Tour-bjerge, ganske få uger før det officielle felt lægger vejen forbi de præcis samme bjergtinder.

En kamp mod toppen og en kamp mod en verden uden Sclerose

Cykelnerven går for at være Danmarks hårdeste velgørenhedsevent på to hjul, og efter selv at have deltaget i årets tur, kan jeg godt bekræfte den påstand. Cykelnerven er bestemt en udfordring i særklasse.

Mange af bjergene i dette års Tour de France skal besejres nede i Pyrenæerne, og eftersom Cykelnervens rute fastsættes efter den officielle Tour de France-rute, så skulle vi også ned i Pyrenæerne og cykle.

12.800 højdemeter – stigninger på mellem 4 og 20%

På 4 dage skulle vi (næsten 300 ryttere) cykle mere end 12.800 højdemeter. Alle turene blev kørt med stigninger på mellem 4 og 20%. For en mand i min vægtklasse, som er vant til de flade landeveje hjemme i Danmark, er sådan en mundfuld svær at sluge.

Til dato er det en af de hårdeste cykelture jeg har været på, men det har også været en berigende rejse, hvor jeg har fået kombineret min passion for cykling med et rigtig godt formål.

Når jeg på vej op ad Col Du Tourmalet var ved at miste modet, hjalp det at tænke på alle dem, der har støttet mig via sponsorater og på, at min indsats faktisk gør en forskel. 

Flere ryttere der selv lider af Sclerose

Det er meget motiverende og endnu mere imponerende, når man så ved, at der i blandt ens cykelnervevenner sidder flere ryttere, der selv lider af Sclerose.

Så tænker man bare – ”hold nu op en vilje der skal til”. Når det er så hårdt for os raske, så må det nærmest være umenneskeligt for en person med Sclerose. 

KÆMPE RESPEKT OG SÅ SEJT KØRT!


I år kørte vi bl.a. den 17. og 19. etape af årets Tour De France, og det bragte os over:

Ruten ny

 

Col du Portet:

Col du Portet nyCol du Tourmalet:


Col du Tourmalet ny

 

Forberedelserne begynder langt tidligere

For mig personligt har det været grænseoverskridende og en udfordring på udholdenhed og viljestyrke. Det har samtidig været en fornøjelse at vide, at jeg har været et vigtigt bidrag i kampen mod Sclerose.

Cykelnerven er nemlig ikke kun 4 dage i de legendariske Tour bjerge. Forberedelserne begynder langt tidligere, hvor man skal møde sit netværk i den lokale del af holdet – for mit vedkommende ”Cykelnerven Nordsjælland”.

Allerede inden jul starter man træningen indendørs, og så snart vejret byder det, er man på landevejen - både med sit hold og alene. Det bliver til mange timers hård træning, som helt sikkert er nødvendigt for at besejre bjergene. 

Det er kun fantasien, der sætter grænserne

Ved siden af det fysiske skal der samles penge ind til den gode sag. Her er det kun fantasien, der sætter grænserne.

Der er både fællesevents og personlige initiativer, men den største indtægtskilde er nok deltagernes netværk, hvor venner og virksomheder i form af bl.a. kunder og konkurrenter træder til med diverse sponsorater af tasker og tøj mm.

Personligt er jeg stolt af både at have gennemført den fysiske del og samtidig have bidraget med over 27.000 kr. indtil videre. Der tikker stadig beløb ind på min højdemeterkonto J.

Samlet når indsamlingen i 2018 op over 5 millioner kroner. Det er ny rekord, som helt sikkert vil gøre en forskel.

SA ny

 

højdemeter ny

 

Hvis der er nogen, der har mod på den ultimative cykeludfordring i den gode sags tjeneste, så kan jeg varmt anbefale at melde sig under fanerne til næste års Cykelnervetur.

Du kan læse mere om Cykelnerven her: www.cykelnerven.dk/vi-cykler-en-verden-uden-sclerose

For Axel Madsen Health Cares vedkommende og mig personligt, er det endnu ikke besluttet hvad der skal støttes til næste år, men Cykelnerven er absolut et godt bud.

Mange cykelhilsner

Søren

 

Vi går ind for forebyggelse – gør du?
Løs røg problemet på operationsstuen!