Vi glæder os til et spændende 2020

Vi glæder os til et spændende 2020Fik vi mon sagt God Jul og Godt Nytår til alle vores kunder – nye som gamle?

Ellers vil jeg gerne undskylde og gøre det nu. Tak for samarbejdet i 2019, jeg håber, at alle er kommet godt ind i det nye år.

Tiden flyver af sted, den første måned af 2020 er allerede ved at være gået. Vi er selvfølgelig i fuld gang på flere fronter. Det, der fylder allermest for os i første kvartal, er vores store satsning på at starte en tradition med en årlig tilbagevendende ”Debrideringsdag”.


”Debrideringsdag” – hvad er det?  

For nogen er ”Debrideringsdag” måske et lidt mærkeligt begreb, for andre er det en naturlig del af hverdagen i behandlingen af patienter med sår. Mere populært handler det om oprensning af sår, som kan ske på en række forskellige måder. Uden at prale for meget, kan jeg vist godt sige, at vi hos Axel Madsen Health Care A/S og Lohmann & Rauscher A/S er blevet kendt for at levere nogle af de mest effektive redskaber/metoder til spuling og debridering af sår.


Samarbejde med Hillerød Hospital

De fleste vil nok give mig ret i, at et rent sår er en forudsætning for heling af såret og med denne kendsgerning som udgangspunkt, har vi i samarbejde med Ortopædkirurgisk afdeling på Hillerød Hospital lavet et program for en uddannelsesdag for sundhedsfagligt personale med interesse for sår. Vi kalder det som sagt for:

”Debrideringsdag”

Dette års ”Debrideringsdag” afholdes på Hillerød Hospital den 26. marts.

Forelæsere fra ind- og udland

Vi er stolte af at kunne præsentere et stærkt panel af forelæsere både fra ind- og udland. Det bliver en hel dag i debrideringens tegn.
Det er gratis at deltage.


Tilmelding

Tilmelding foregår efter ”først til mølle” princippet, så skynd dig at tilmelde dig, mens der endnu er plads, tilmeldingerne tikker ind.

Du kan se programmet og tilmelde dig på vores website:

www.axel-madsen.dk/aktiviteter/248-uddannelsesdag-om-debridering-den-26-marts-2020

Du kan også komme til siden ved at scanne QR koden her:

QR kode debrideringsdag 26 marts 2020

Vi er klar til en spændende dag i debrideringsens tegn.


Før efter debridering med Debrisoft

            Før Debrisoft                                               Efter Debrisoft

 

Nye udfordringer i branchen i 2020     

Jeg ved med sikkerhed, at 2020 vil byde på mange nye udfordringer for os i denne branche. Vi nærmer os nemlig med hastige skridt datoen for ikrafttræden af den nye reviderede udgave af direktiv for medicinsk udstyr, ofte omtalt som MDR (Medical Device Regulation).

Både for brugere/kunder og ikke mindst for vores leverandører, vil denne regulering og stramning få vidtrækkende konsekvenser i form af ændringer, brug af ressourcer på regulatoriske spørgsmål, ændrede rutiner osv. 

Hensigten er god

Der er ingen tvivl om, at hensigten er god med øget sporbarhed og patientsikkerhed mv., men ingen har vist det store overblik endnu. Jeg kan kun konstatere, at tiden flyver af sted og tiden er knap, hvis alle skal nå at blive klar til start d. 26. maj 2020. Havde der dog bare været lidt flere såkaldte bemyndigede organer eller ”Notified Bodies”, som de også kaldes, så ville presset ikke have været så stort - vi har nemlig pt. ikke nogen i Danmark.

For vores vedkommende er vi dog fortrøstningsfulde. Alle vores samarbejdspartnere er på rette kurs og melder klar til at imødekomme de nye fremtidige krav … så ikke mere om MDR i denne omgang.


Patienterne kommer tættere på    

Vi mærker en stigende efterspørgsel fra patienter, som er blevet sendt hjem fra lægen eller hospitalet med besked om selv at skaffe sig de nødvendige hjælpemidler/udstyr til deres behandling.

Der er flere eksempler på, at det offentlige ikke længere udleverer de nødvendige produkter til patientens behandling.


Hvor skal patienten gå hen?

Med medicin har vi en lang tradition med apotekerne, men når det kommer til medicinsk udstyr, som i princippet dækker over de mest avancerede scannere til helt simple gazekompresser, så kan det godt være lidt vanskeligt at finde de produkter, som man skal bruge.

Hvor finder man f.eks. en hælsko (sko til aflastning af hælområdet), medicinsk honning (til sårbehandling), en heelift (trykaflastning af hælen) eller en fingerstrop (immobilisering og støtte af fingerled)? 

Markedet ændrer sig

Som i mange andre lande har vi i Danmark i mange år ikke haft behov for butikker med sygeplejeartikler til patienter og borgere, men det er ved at ændre sig. Det mærker vi som nævnt på en væsentligt stigende efterspørgsel efter produkter, som normalt har været forbeholdt professionelle brugere på hospitalerne. Det må vi selvfølgelig forholde os til, og vi må gøre os endnu mere synlige over for vores slutbrugerne, som i dette tilfælde er patienterne og deres pårørende.

Vi har taget udfordringen op

Denne udfordring har vi taget op for flere år siden, og vi har udviklet website og webshop. Vi er tilgængelige og aktive på flere sociale medier mm., men vi kan og skal blive endnu bedre, både hvad angår synlighed og tilgængelighed, men også hvad angår at tilpasse vores produkter til denne, for os, nye målgruppe.

Vi skal vænne os til at levere ét stk. pakker i stedet for en palle. Vi skal tilpasse brugervejledninger, og vi skal omdøbe vores produkter til nye navne, som giver bedre mening for ikke sundhedsfaglige personer. Det handler med andre ord ikke blot om Facebook og optimering, det handler om meget mere end det.

Nye produkter til gavn for patienterne

Et af vores mål for 2020 er derfor at få startet denne proces med nye pakninger, beskrivelser, indikationer frem for produktnavne osv.

Vi skal også have fundet flere relevante produkter, så vi bliver mere attraktive for patienterne. En proces som er i fuld gang, og hvis I følger med på vores webshop og profiler på FB og LinkedIn (Axel Madsen Health Care og Lohmann&Rauscher DK), så vil I også meget snart kunne finde og læse om en række nye produkter med direkte gavn for patienterne. 

Webshop produkter

 

Gå til vores webshop og bliv præsenteret for vores produkter: https://shop.axel-madsen.dk/katalogVi udvider     

I 2017 skrev jeg vist om udvidelse af vores lager, og det samme kan jeg så gøre her i begyndelsen af 2020.

Vi har oplevet en meget stor vækst specielt inden for operationsområdet, det betyder høj volumen. I 2019 har vi ekspederet og håndteret næsten 1000 paller mere end året før. Heldigvis fortsætter denne udvikling, men det betyder også, at vi skal have særlig fokus på vores interne processer, og vi får behov for at udvide med flere kvadratmeter.

Høj kundeservice er fortsat vores højeste prioritet

Vores høje niveau af service over for kunderne vil fortsat have den højeste prioritet hos os. En af hjørnestenene er efter vores mening at have kontrol over eget lager. Vi har bevidst valgt ikke at udlicitere vores lager- og logistikfunktion til eksterne partnere. Vi har også takket nej til centralt lager i Tyskland med direkte distribution til vores kunder i DK. 

Målet for 2020 er nyt lagerstyringssystem og mere lagerplads

Vi har i stedet valgt at udvide vores eksisterende lager kapacitet. En af de store opgaver i 2020 bliver derfor at få implementeret nyt lagerstyringssystem og forberede flytning til større lokation. Målet er at opretholde samme service overfor kunderne og samtidig udvide kapaciteten med godt 100%. En spændende udfordring som vi ser frem til med stor ydmyghed.


Lager1

 

Nyt i 2020    

Vi har indledt samarbejde med den Hollandske virksomhed, Lomed bv, vi glæder os til at præsentere en række nye spændende produkter herfra i nær fremtid.


Gips og skinner

For at styrke vores position inden for gips og skinner har vi indledt forhandlinger med en anden velkendt producent. De producerer et termoplastisk materiale, som efter opvarmning i vand eller luft, er meget modulérbart for brugeren og komfortabelt for patienten. Hvis alt går efter planen, kan vi løfte sløret for dette samarbejde i begyndelsen af 2. kvartal.

Supplement til sortimentet af blade og skalpeller

I øjeblikket tester vi produkter fra en tredje ny producent, som skal supplere vores store velkendte sortiment af blade og skalpeller fra Swann Morton. Vi ønsker at udvide med bl.a. curetter og biopsy-punches til vævsprøver mm.

Vi har igennem en periode modtaget et stigende antal forespørgsler på specialblade, men inden vi lancerer nye produkter i dette regi, vil vi naturligvis sikre os, at kvaliteten lever 100% op til vores forventninger, så vi fortsat kan bevare vores ry som en stabil leverandør af høj- kvalitetsprodukter til den danske sundhedssektor.


Følg med på nationale events, vores website og sociale medier

Fra vores øvrige og mangeårige samarbejdspartnere er der også varslet nyheder i 2020, men dem må I desværre vente på indtil de bliver lanceret på forskellige fag-udstillinger i løbet af året. Vi vil løbende lancere nyhederne på vores egne nationale events, som vil blive annonceret på vores website (indsæt link til oversigt)

Du kan følge med i hvilke nationale events vi har her: www.axel-madsen.dk/aktiviteter


Det bliver et spændende år, og jeg glæder mig til løbende at løfte sløret for nyhederne i vores sortiment. Jeg vil opfordre jer til at følge os på 


Facebook
(Klik på billedet)

LinkedIn
(
Klik på billedet)

 

… og ellers har jeg kun tilbage at sige, at vi glæder os til et fortsat godt samarbejde.

Tak fordi I læste med.

De bedste hilsner

Søren

 

Logoer ny

 


Spørgsmål?

Du er meget velkommen til at kontakte os, hvis du har nogle spørgsmål.

Vi er klar ved telefonen – 45 89 02 25 – mandag til torsdag 8.30 – 16.00 og fredag fra 8.30 – 15.30. Du kan også sende en mail til: info@axel-madsen.dk


Eller kontakte en af vores produktspecialister direkte: 

 

Winnie Mosegaard Bohn

Winnie Mosegaard Bohn 
Produkt Specialist / OP Sygeplejerske
Region HS og Sjælland
Mobil: 27 52 34 15
Mail: wmb@dk.LRmed.com


Jette Knudsen Brix

Jette Knudsen Brix
Produkt Specialist / OP Sygeplejerske
Region Nord og Midt
Mobil: 25 76 90 03
Mail: jkb@dk.LRmed.com


Dorte Mehl

Dorte Mehl
Produkt Specialist / OP Sygeplejerske
Region Syd
Mobil: 30 91 18 12
Mail: dm@dk.LRmed.com

 

Ren medicinsk honning til sårbehandling, hvad bety...
”Kan man bevare et ben, en fod eller en tå - bare ...